4 september 2019

Verbouwing tot Studio De Gruyter is gestart

Begin augustus is de verbouwing gestart van het pand van De Gruyter aan de Gasthuisring. Aannemer Michielsen is begonnen met wat hak- en breekwerk en heeft de begane grond vloer verwijderd. Er wordt isolatie aangebracht en daarna wordt een nieuwe vloer geplaatst. Daardoor kan het voormalige winkelpand straks van het gas af.


Een opvallende klus is de restauratie van glas-in-lood. Het gebouw is rijk aan bijzondere ramen die ge├»nspireerd lijken op de kunststroming 'De Stijl'. Plaatselijk worden de ramen uit elkaar gehaald en opnieuw in elkaar gesoldeerd. Dat levert de restaurateur, Benjamin Grootswagers, soms interessante puzzels op. 

De verbouwing duurt naar verwachting tot medio oktober. 




-------
Studio De Gruyter BV © 2019 -