Selecteer een pagina

Na een grote verbouwing heeft het De Gruyter-pand aan de Gasthuisring in Tilburg weer haar deuren geopend. Niet als filiaal van de kruidenier uiteraard, maar als werkplek voor kleine ondernemingen. Op zaterdag 14 december is er een Open Huis, met een ludieke ‘terugroepactie’.

Breng uw De Gruyter-producten terug naar de winkel
De nieuwe eigenaren zijn benieuwd of er mensen zijn die oude producten, advertenties en verpakkingen van De Gruyter hebben. Ze worden uitgenodigd om deze terug te brengen naar de winkel. De spullen krijgen een ereplaatsje in het pand en wie iets inlevert ontvangt als dank, geheel in de traditie van De Gruyter, een ‘Snoepje van de Week’.

Open huis
Maar ook zonder zo’n aandenken zijn mensen zeer welkom tijdens het open huis. De nieuwe eigenaren – vier architecten en een projectontwikkelaar – zijn aanwezig om uit te leggen hoe ze het Rijksmonument uit 1933 ‘van het gas af’ hebben gehaald. Bezoekers kunnen rondlopen door de voormalige winkelruimte en in het magazijn op de verdieping. Daar zien ze het imposante glas-in-lood van binnenuit. De ruimten zijn nu ingericht als kantoortuin, met vaste werkplekken voor zzp-ers en kleine ondernemingen.

Het open huis vindt plaats vindt plaats op zaterdag 14 december 2019 van 11.00 tot 14.00 uur, aan de Gasthuisring 5 in Tilburg.