Selecteer een pagina

Op 13 december 2019 is Studio de Gruyter geopend. Op deze feestelijke avond heeft wethouder Mario Jacobs samen met alle genodigden het glas geheven, een rijksmonument schildje aan de gevel bevestigd en het pand voor geopend verklaard. We hebben de genodigden verzocht om cadeau achterwege te laten en een donatie te doen aan stichting Quiet. En dat heeft een mooi bedrag van
€ 500,- opgeleverd, dat we met veel plezier aan Quiet hebben overhandigd. lees over Quiet op Quiet.nl.

Foto: het schildje dat de monumentenstatus van Studio de Gruyter aangeeft.

Een dag later was het open huis in het nieuwe kantoorgebouw. Veel Tilburgers brachten een bezoek. Onder hen ook verschillende oud-medewerkers van De Gruyter die nog in het pand gewerkt hebben. Vaak waren zij al meer dan 80 jaar oud. Ze vertelden verhalen over het werk in die tijd en sommigen brachten – in reactie op onze ’terugroepactie’ – spullen mee die ooit in de winkel te koop waren. Voor die mensen hadden wij als ‘Snoepje van de Week’ en bouwplaat klaarliggen van het Studio de Gruyter-pand.

Foto: Eén van de bezoekers tijdens de open dag bracht een blik schoencrème.