Selecteer een pagina

Een rijksmonument kopen en transformeren tot een duurzame kantooromgeving, hoe doe je dat ?
Wij, vier architecten en een ontwikkelaar deden dat in Tilburg en kochten een pand van voormalig winkelketen De Gruyter. In dit drieluik ‘ Snoepje van de week ‘ – ten tijde van de Gruyter het extraatje waar iedereen naar uitkeek – vertellen we hoe we dat hebben aangepakt. En wat het resultaat is. Deze keer het laatste deel : de Bonbon. Over het eindresultaat en de toekomst.

De bonbon, de beloning voor werk dat verricht is, is dat we al een aantal maanden aan de slag zijn in Studio de Gruyter.

Opening van studio de Gruyter

Medio december 2019 werd het pand officieel geopend door wethouder Mario Jacobs en samen met relaties, vrienden en familie hebben we er een mooie avond van gemaakt. Mario Jacobs heeft het bordje ‘rijksmonument’ op de gevel gehangen en Studio de Gruyter is een feit.

monumentschildje
Foto: het schildje dat de monumentenstatus van Studio de Gruyter aangeeft.

De conclusie, enkele maanden verder; het werkt! Het gebouw biedt de mogelijkheden die we wilden en heeft ruimte voldoende voor variatie. Door ons niet alleen te richten op onze eigen bedrijven, maar ook andere activiteiten te organiseren, willen we verbinden en ontmoeten.

Door ons niet alleen te richten op onze eigen bedrijven, maar ook andere activiteiten te organiseren, willen we verbinden en ontmoeten.
Zo hebben we de dag na de officiële opening een open dag gehouden. Met een ludieke ’terugroepactie’. Iedereen was welkom om het pand te komen bewonderen en oude De Gruyter spullen in te leveren. En naar goed gebruik kreeg iedereen er een ‘snoepje van de week’ voor terug. Het leverde prachtige reacties, veel onverwachte De Gruyter artikelen en bijzondere verhalen van mensen die ooit in dit pand hebben gewerkt. Met een selectie van de spullen is de openings- expositie van etalage de Gruyter ingericht: Hamsteren. Per jaar zal de etalage vier keer in het teken staan van een wisselende expositie.

Studio de Gruyter is niet alleen de werkplek voor ons, maar biedt ook werkruimte aan andere zzp’ers en kleine ondernemingen. Zo ontstaat een dynamische werksfeer waarbij je kan samenwerken en elkaar inspireert, ook als de expertises ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen.

Tenslotte een serie foto’s van het eindresultaat. Graag tot ziens in de Gruyter!