Selecteer een pagina

Niko de Wit 50 jaar beeldhouder 

Zowel in zijn atelier (Noordhoekring 61) als in Luycks gallery (Nieuwlandstraat 31) wordt een overzicht getoond van zijn werk uit de die afgelopen halve eeuw: in totaal ca. 200 meest kleinere beelden en penningen.

Veel van De Wits sculpturen refereren aan geometrische vormen en architectonische structuren, andere zijn meer organisch en erotiserend. Een zoeken naar ritme, frictie en dynamiek en het tarten van de wetten der zwaartekracht vormen een constante in zijn oeuvre. De materialiteit en textuur dragen bij aan de betekenis en kwaliteit van het werk. De Wit paart inventiviteit en precisie aan groot vakmanschap hetgeen resulteert in beelden van een haast klassieke schoonheid.

De beelden van De Wit bevinden zich in tal van particuliere, bedrijfs- en overheidscollecties evenals in de openbare ruimte.

www.luycksgallery.com
www.nikodewit.nl