Selecteer een pagina

 

Deze keer laat Just Quist zijn werk zien in de etalage

“Met mijn werk streef ik naar een transitieve ruimte, een open ruimte waar mogelijke verbindingen kunnen worden gemaakt. In een eerder onderzoek richtte ik mij op verschuivingen tussen het abstracte en het figuratieve, het teken en zijn betekenis en de visuele vertaling daarvan. Ik wil vragen stellen bij hoe ons leven historisch geïnterpreteerd en gevangen wordt in een vooropgezet web van betekenissen en betekenaars. Dat geldt ook voor de kunst, en hoewel schilderkunst vaak mijn uitgangspunt is zoek ik met de tentoonstellingen die ik maak naar een weidser landschap dan dat schilderkunst als medium voorschrijft. Vanuit een argeloze houding verschijnen beelden en dienen eventuele voorstellen zich aan. Ik ben niet zozeer opzoek naar het pure maar meer naar de realiteit van het beeld.”

JQ

Just Quist woont en werkt in Tilburg. Hij studeerde aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam. Zijn werken worden internationaal tentoongesteld met recente solo- en duoshows in CINNNAMON, Rotterdam; Galerie Kunstbüro Wenen (AUT); Juliette Jongma galerie, Amsterdam; Whatspace, Tilburg; KI Beyonce, Amsterdam.

Zijn werken waren te zien in groepstentoonstellingen bij onder meer: Martin van Zomeren, Amsterdam; CARDRDE Bologna (I), Witteveen Art Center Amsterdam; Nest, Den Haag, Henningsen Gallery, Kopenhagen (DK).