Welkom bij Studio De Gruyter

Studio De Gruyter is de naam voor een historisch en markant gebouw centraal in Tilburg, aan de Gasthuisring. Sinds 1 november 2019 is het open als kantoor voor kleine ondernemingen en zzp'ers. Er staan zo'n tien bureaus, verspreid over twee open kantoorruimten op de begane grond en de verdieping.


Rijksmonument
Het pand is in 1933 gebouwd als kruidenierszaak voor winkelketen P. de Gruyter & Zn. Beneden was de winkel, boven het magazijn. Het familiebedrijf stond in die tijd voor hoge kwaliteit en dat toonde ze in de luxe vormgeving van haar panden. Het gebouw aan de Gasthuisring (destijds Gasthuisstraat) is gebouwd in een expressionistische stijl en heeft, als enige van de circa tien filialen in Tilburg, nog de oorspronkelijke uitstraling. Mede daarom is het een Rijksmonument.

Van het gas af
Na het faillissement van De Gruyter in de jaren '70 is het pand als muziekschool en als kantoor in gebruik geweest. De voorlaatste eigenaar heeft veel gedaan om het pand in oorspronkelijke staat te behouden. De nieuwe eigenaren blijven waken over de uitstraling, maar zorgen ook voor een gebouw dat klaar is voor een nieuwe toekomst: na een verbouwing aan de binnenzijde wordt het pand gasloos en kan het haar eigen stroom en warmte opwekken.

Samen werken
De nieuwe eigenaren zijn ook de gebruikers van het pand. Rond 1 oktober 2019 gaan ze er aan de slag. Zij kijken er naar uit om samen te ondernemen vanuit dit mooie pand dat ook nog erg duurzaam is. Er is nog ruimte voor mensen die er ook een werkplek willen huren. Lees meer over het huren van een werkplek...


-------
Studio De Gruyter BV © 2019 -